Pojam “tunel” kod svijeće

Prvo gorenje je najvažnije – kako to učiniti ispravno

Dajte svijeći dovoljno vremena za gorenje da razvije bazen rastopljenog voska koji ide sve do ruba posude pri prvoj upotrebi – to može potrajati do 1 sata ali i do nekoliko sati, ovisno o veličini svijeće.

Vjerovali ili ne, vaše svijeće iz staklenke imaju neku vrstu “memorije”, a nakon što se ustali obrazac gorenja, teško se može promijeniti.
Možete vidjeti da “bazen s voskom” na ovoj svijeći još nije stigao do ruba staklenke. Ako svojoj svijeći ne dopustite dovoljno vremena za stvaranje punog tališta pri prvom izgaranju, oko fitilja se može početi stvarati malo udubljenje ili “tunel”.
To će otežati otapanje voska oko rubova staklenke, uzrokujući nastavak tunelskog efekta pri svakom izgaranju. Na kraju će tunel postati predubok za ulazak svježeg kisika, pa će vaša svijeća imati problema ostati upaljena dulje od kratkog vremena.

Da biste spriječili ovaj problem, dajte svijeći dovoljno vremena da razvije bazen otopljenog voska koji ide sve do ruba posude pri prvoj upotrebi.

Ovo je dobra praksa za sve svijeće u staklenkama, ne samo za one s drvenim fitiljima!

Formiranje ovog rastopljenog bazena može potrajati 2 sata ili više, ovisno o veličini svijeće, pa pričekajte da upalite svoju novu svijeću dok ne budete imali vremena.

Nakon prve uporabe, ne morate svaki put dopustiti da se stvori pun bazen s voskom, ali idealan je ako želite izvući maksimum iz vaše svijeće. Tako će vaša svijeća izgledati sjajno, mirisati i ravnomjerno gorjeti.

Similar Posts

Odgovori