Upute za korištenje svijeće

Skrati fitilj

Svaki put prije nego zapališ svijeću podreži malo fitilj. Možeš koristiti škare ili pak grickalicu za nokte. Bez obzira na što se odlučiš, samo ga skrati. Zašto? Iz više razloga. Ovako podrezani fitilj će utjecati na plamen. Lakše će gorjeti i imat će bolji pravilniji oblik gorenja. Drugi razlog je što kraći fitilj znači i čišća staklenka u kojoj se nalazi svijeća. Ovako nećeš imati izgorene rubove, već će plamen gorjeti pravilno i neće doći do neželjenih posljedica.

Pazi na vosak

Iduća stvar koju ljudi ne znaju, tiče se voska. Dopusti da se jedan sloj voska otopi u potpunosti i tek ju onda ugasi. Vjerojatno će trebati par sati da dođe do željene razine, tako da nemoj uopće paliti svijeću, ako nemaš vremena. Ako ti svijeća ne gori na ovaj način, stvorit će se tunel oko fitilja, dok će ostatak voska ostati na višoj razini. Kao rezultat ćeš imati neiskorišteni vosak. Treba vremena, ali vosak će ti uvijek biti ravan.

Pazi na plamen

Uvijek pazi da zrak ne puše u plamen jer je mogućnost gorenja svega oko svijeće velika. Osim toga, plamen će promijeniti smjer, a ti ćeš ponovno dobiti smeđe rubove staklenke.

Odgovori